Aanleg van de binnentuin in het klooster

Het klooster, dat klopt eigenlijk niet. Het is een bejaardenhuis voor de missionarissen van Mill Hill, missiehuis Vrijland. Maar in de volksmond noemen we het ‘ het klooster ‘.
Gelegen in een prachtige omgeving, de bossen nabij Papendal, de heuvels boven Oosterbeek, bleek de binnentuin van het gebouw een troosteloze aanblik te bieden.

Toen we de fase van het ontwerp en de daarbij behorende discussies gehad hadden (zo mocht de jeu de boule baan niet onder het raam van de rector komen te liggen), mochten we de aanleg verzorgen. Een klein probleem, want het is een …..juist ja, BINNEN TUIN. Gelukkig pasten de shovel en de graafmachine door de dubbele deuren door, dus met de nodige bescherming voor de vloer konden we 2 weken lang de entree “gebruiken voor wat onalledaags transport.

Met hergebruik van de oude tegels (30×30 en 40×60) voor de stapelmuur van de grote centrale vijver, veel zand- en grondverzet, aanvoer van mooie basalttegels en halfverharding voor de paden, is er in twee weken veel arbeid verzet en konden we verder met het afmaken van de vijver en het inplanten.

Het resultaat is fantastisch, de paters, broeders en zusters zijn allemaal heel erg tevreden. De mensen die slechter ter been worden, kunnen nu ook ” in huis ” hun rondje lopen en van de weelderigheid van de natuur genieten. De vijver zit (veel te) vol met vis, en daar wordt erg van genoten. De tuin is feestelijk geopend!

Het resultaat wordt steeds mooier!

 

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter